Vlaggen onderhouden voor langere levensduur

08 October 2018

In een eerdere blog lieten we al zien dat het effectief kan zijn om uw reclame-uiting te laten wapperen op een vlag, leuk voor zowel voor binnen als buiten. Voor iedereen die inmiddels eigenaar is van één of meerdere vlaggen, geven wij in dit artikel een aantal tips voor het onderhoud van uw vlag. Goed en regelmatig onderhoud is namelijk essentieel voor een langere levensduur van vlaggen én voor een representatieve en professionele uitstraling.

Vlag neerhalen bij windkracht 6 of meer

Wanneer u uw vlaggen buiten heeft wapperen, dan willen wij u allereerst meegeven deze samen met de vlaggenmast naar beneden/binnen te halen bij windkrachten van 6 of hoger. Tevens is het verstandig om een kleinere vlag dan normaal te gebruiken ten tijde van erg slecht weer. Zo beleeft u langer plezier aan uw vlaggendoek én vlaggenmast. Zorg er daarnaast voor dat uw vlag vrij uit kan waaien. Het wapperen tegen takken of gevels kan schade aan uw vlaggen veroorzaken.

Droog opbergen

Heeft u meerdere vlaggen die u met elkaar afwisselt of waait het te hard waardoor u uw vlaggen tijdelijk niet gebruikt? Dan is het voor de levensduur van uw vlaggen erg belangrijk dat u deze goed opbergt. Dunne vlaggendoeken vouwt u het beste losjes op. Doe dit pas als de vlaggen helemaal droog zijn en bewaar ze altijd op een droge plek om schimmelvorming tegen te gaan.

Vieze vlag gewoon in de wasmachine

Vooral wanneer uw vlag licht van kleur is, is het natuurlijk onvermijdelijk dat deze na verloop van tijd niet meer helemaal schoon oogt. Niks aan de hand, want in dat geval kunt u uw vlag gewoon in de wasmachine stoppen. Gebruik hiervoor het liefst fijnwasmiddel en was de vlag op 40 graden zodat het juiste formaat behouden blijft.

© 2008 - 2024 Signdirect Nederland B.V.