5 originele ideeën om uw reclameboodschap te verspreiden

09 October 2018

Tegenwoordig wordt iedereen dagelijks blootgesteld aan allerlei soorten reclame. Of u nu binnen of buiten bent, online of offline, reclame is niet meer weg te denken in deze tijd. Wilt u zelf reclame maken voor uw bedrijf of dienst(en), dan is opvallen dus essentieel. Juist in deze tijd waarin we overspoeld worden met vele verschillende reclame-uitingen kunt u er niet per definitie van uitgaan dat iedereen alles maar leest. Hieronder willen wij een aantal ideeën met u delen die helpen uw reclameboodschap extra op te laten vallen bij uw doelgroep.

1.      Bierviltjes bedrukken

Bierviltjes bedrukt met uw reclameboodschap, origineel toch? Met een mooi ontwerp voorzien van felle kleuren zal de boodschap zeker opvallen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het medium van uw reclameboodschap, in dit geval de bierviltjes, aansluiten bij hetgeen u wilt promoten. Bierviltjes zijn dan ook erg leuk wanneer u bijvoorbeeld een feest of en ander evenement wilt aankondigen en ze verspreid worden in kroegen waar uw doelgroep vaak te vinden is.

2.      Deurhangers verspreiden

Een andere originele manier van reclame maken is via bedrukte deurhangers. Eigenlijk hetzelfde idee als een flyer, maar dan in een andere vorm en een andere manier van verspreiding. In plaats van het simpelweg uitdelen van flyers of ze in brievenbussen te stoppen, komt uw doelgroep nu bij hun deur, fiets of zelfs auto in aanraking met uw bericht. Hoe origineler de plek, hoe minder kans op concurrentie op dat moment, en hoe groter de kans dat uw bericht gelezen of bekeken wordt.

3.      Gepersonaliseerde bekers

Kartonnen bekers zijn multifunctioneel en worden tevens op vele plekken gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan scholen of sportverenigingen. Wanneer u bijvoorbeeld sporters wilt bereiken met een reclameboodschap, dan kunt u sportverenigingen benaderen met het idee om daar kartonnen bekers bedrukt met uw reclame-uiting te verspreiden. Zorg er wel voor dat de beker voorzien is van een pakkende zin die meteen de aandacht van uw doelgroep trekt.

4.      Opvallende stoeltjes bedrukken

Heel origineel, maar ook wat duurder, is het bedrukken van (strand)stoelen waar uw doelgroep lekker in kan relaxen, bijvoorbeeld op een beurs, festival, of op een (stads)strand. Kleurrijke stoeltjes trekken zeker de aandacht, of ga voor witte stoeltjes met een kleurrijke reclameboodschap of logo. U zult zien dat uw bedrijf of dienst zeker niet onopgemerkt blijft!

5.      De standaard poster: niks mis mee eigenlijk

Naast alle originele manieren van reclameboodschappen verspreiden is er natuurlijk ook nog gewoon de standaard optie om een poster te laten drukken. Een poster die echt opvalt, bijvoorbeeld door een tekstuele of visuele boodschap die de aandacht trekt of een afwijkende vorm, kan zeker effectief zijn, mits die op plekken wordt opgehangen waar uw doelgroep ook komt. Hang voldoende posters op door de stad, zodat uw doelgroep de poster begint te herkennen en combineer het met een online campagne.

Deel uw ervaringen

Hoewel het soms lastig lijkt te zijn om tegenwoordig nog op te vallen tussen de vele reclame-uitingen, laten deze vijf voorbeelden wel zien dat er zeker nog mogelijkheden zijn om de zichtbaarheid van uw dienst of bedrijf te vergroten. Heeft u nog andere originele of effectieve ideeën? Wij zijn heel benieuwd!

© 2008 - 2024 Signdirect Nederland B.V.